els tractaments frigorifics
els tractaments frigorifics rebaixen la temperatura del producte fins a valors que disminueixen al minim l'activitat metabolica dels aliments frescos i en els quals pocs microorganismes poden sobrebiure. a diferencia dels processostermics, els processos frigorifics s'han d'aplicar continuamet sense trencar la cadena de fred, que garanteix la qualitat del producte fins al moment en que es consumeix.
. la refrigeració : consiteix a rebaixar la temperatura de l'aliment fins a valors entre 0 c i els 8c . els aliments frescos son atacats mes facilment .
. la congelació: rebaixa la temperatura del producte per sota del seu punt de congelació, fins a valors entre menys 18 c i menys 22 c . aixo assegura una conservació de fins a diversos mesos gracies a l'anulació de l'activitat cel.lular i la congelació de l'aigua .
. la deshidratació: es una tecnica que elimina el contingut d'aigua d'un producte, i redueix la capacitat microbiana d'atacar-lo. es por dur a terme de dues maneres : per escalfor i per liofilització .
. la liofilització : es una tecnica de deshidratació per fred que consisteix a congelar el producte i afavorir la sublimació es a dir , els pas del vapor de l'aigua que conté l'aliment .
Comentarios
Publicar un comentario