activitats
13.Explica què és la pesca d'altura.
a)En quins mars es desenvolupa? Mar de Plata.
b)Quin tipus de peix s'hi sol pescat? Bonito, tonyina...
c)Quina mena de vaixells s'hi fan servir? De gran tamany.
16.Respon aquestes preguntes:
a)Per què es fa malbé un aliment?Per caducitat.
b)Quina mena d'aliments s'han de conservar a la nevera? Aquells que amb la calor es fan malbé.
c)Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera? Productes que siguin deshidratats.
d)Per què molts aliments s'han de conservar a la nevera un cop obert l'envàs? Perquè no es fessin malbé.
Per què amb l'envàs sense no cal conservar-los a la nevera? Perquè estan ben conservats.
e)Què és un punt crític? El punt en que l'aliment passa de estar en un bon estat a un mal estat.
f)Què és una cadena de fred?és el conjunt d'instal·lacions, mitjans de transport, béns d'equipament, etc
20.observa les fotografies i reprodueix, si cal els productes que hi surten.
15.Reprodueix aquest quadre sobre les condicions ambientals que són manipulades en cada tractament per aconseguir que els aliments es conservin i completa'l.
a)En quins mars es desenvolupa? Mar de Plata.
b)Quin tipus de peix s'hi sol pescat? Bonito, tonyina...
c)Quina mena de vaixells s'hi fan servir? De gran tamany.
16.Respon aquestes preguntes:
a)Per què es fa malbé un aliment?Per caducitat.
b)Quina mena d'aliments s'han de conservar a la nevera? Aquells que amb la calor es fan malbé.
c)Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera? Productes que siguin deshidratats.
d)Per què molts aliments s'han de conservar a la nevera un cop obert l'envàs? Perquè no es fessin malbé.
Per què amb l'envàs sense no cal conservar-los a la nevera? Perquè estan ben conservats.
e)Què és un punt crític? El punt en que l'aliment passa de estar en un bon estat a un mal estat.
f)Què és una cadena de fred?és el conjunt d'instal·lacions, mitjans de transport, béns d'equipament, etc
20.observa les fotografies i reprodueix, si cal els productes que hi surten.
22- indica la forma de conservació i el tipus d´envàs més utilitzat per als aliments següents?
Iogurt fermentació
melmelada sucre
macarrons deshidratació
llet condensad sucre
tonyina oli
sopa preparada pols filet de badella:fresc de animal
Comentarios
Publicar un comentario